bukur ose hiç

poezi

Ezra Pound – Një vajze

31.10.2017 | h. 08:50

Pema më depërtoi ndër duar
Limfa më zbriti nëpër krahë
Pema m’u rrit në krahëruar
Poshtë
Degët më dalin nga trupi, si krahë.

Pemë ti je
Myshk pemësh ti je
Lule-vjollcë me erën q’u fryn përsipër ti je
Një fëmijë – aq lart – ti je
Dhe e gjitha kjo është një marrëzi për botën.