bukur ose hiç

intervista

Intervistë e Ismail Kadaresë

25.07.2017 | h. 21:54

Zoti Kadare, Ju jeni shkrimtari më i njohur shqiptar në botë. Përmes jush letërsia shqiptare zuri vend në arenën ndërkombëtare……

Bisedë mes gjenive: Albert Einstein dhe Rabindranath Tagore

05.07.2017 | h. 11:59

Tagora: Sot po bisedoja me Dr Mendel në lidhje me zbulimet e reja në matematikë sipas të cilave në botën e madhësive pambarimisht të…..

Intervistë e Jorge Luis Borges

18.06.2017 | h. 17:32

Arti i çliruar nga koha Në emisionin e sotëm ne do të bisedojmë me Borges mbi bukurinë. Para se të fillojmë bisedën, po sjell…..

Intervistë me Amos Oz

15.06.2017 | h. 09:36

Çfarë ka ndryshuar në këto 50 vjet? Gjithçka. Në 1967 Shteti i Izraelit ishte një lloj eksperimenti. Sot jo më. Por më bren diçka…..

Intervistë me Gérard Depardieu

06.05.2017 | h. 19:09

Gérard Depardieu, ju, francezi më i njohur në botë, nuk keni komentuar ende mbi zgjedhjen historike që duhet të bëjë Franca? Fama…..

Intervistë me Poetin Skënder Sherifi

27.04.2017 | h. 18:55

A ekziston një rast apo një çast i parë i njohjes me Poezinë që më vonë bëhet bashkudhëtar në jetë? Po me siguri, ndoshta më…..

Intervistë me Maks Velon

16.04.2017 | h. 11:45

Janë shumë interesante qasjet tuaja sa i përket artit figurative shqiptar. Si një nga pjesëtarët e saj, juve jo thjesht keni…..

Intervistë me Prof Dr Ylli Pango

15.03.2017 | h. 08:19

Së pari një Falenderim Për mundësinë që mu dha sepse kjo intervistë është në një farë mënyre një paraprezantim, apo pjesë…..

Intervistë me Nexhmedin Spahiun

21.02.2017 | h. 17:12

Kosovarët janë akoma skllevër E. Ypi: Ju kosovarët idealista dhe të shkolluar që Kosovën nuk doni me e pa duke u zvarritur dhe duke…..

Intervistë me Presidentin Bujar Nishani

15.02.2017 | h. 16:34

Zoti President, sa të shëndetshëm e kemi integritetin kombëtar, shtetëror, institucional? Integriteti kombëtar, shtetëror dhe…..