bukur ose hiç

poezi

Jacques Prévert – Vjeshtë

21.09.2017 | h. 08:58

Një kalë rrëzohet në mes të udhës Gjethe të verdha bien sipër tij. U drodh dashuria jonë Dhe dielli gjithsesi……

Pierre de Ronsard – Asaj që do të plaket

20.09.2017 | h. 08:33

Aherë kur ti të plakesh, pranë kandilit tine, Të tjerresh ndanë zjarrit, boshtin duke vërtitur, Kur vargjet t’m’i…..

Janis Ricos – Fshehje që dihen

18.09.2017 | h. 08:55

Thikën e fshehën brenda kitarës; poshtë nënkresës telegramin; fytyrat brenda maskave të thella; duart e dobëta dorashkave të…..

Zef Zorba – Ballkoni

17.09.2017 | h. 08:10

Parmaqet e rrudhosura, e hekurat që ndryshk e peshë e moteve kanë çapërla, blerimet t’i lidhim pa nda; e mbledh si zgjua këngë e…..

Johan Wolgang von Goethe – Afërsia e të dashurit

16.09.2017 | h. 08:35

Gjithë të kujtoj, kur dielli mbi dete Zë ndrin për mua; Gjithë të kujtoj, kur hënëza nga retë Shkëlqen mbi krua. Gjithë të…..

William Blake – Trëndafili i sëmurë

15.09.2017 | h. 08:47

Oh trëndafil, ti je i sëmurë. Krimbi i padukshëm, Që natën fluturon Në stuhinë që rënkon: Të ka gjetur shtratin E haresë së…..

Agustín Millares Sall – Këtej ka kaluar vdekja

14.09.2017 | h. 09:07

E thotë gështenja e çelur, ndënëse me të pëshpëritur. E thotë uji i burimit, ndonëse me zë të mekur. E thotë dita tek lindet…..

Nicole Gdalia

13.09.2017 | h. 09:07

* * * Unë nuk u kam dhënë zë gërricjeve tona nga druajtja se fjalët zmadhohen ngrihen lëndë prej hijes mes nesh nuk u kam dhënë…..

Jamarbër Marko

12.09.2017 | h. 08:52

Shumë zogj në fjalët, Lule në shkronjat, Dallgë në presjet, Shumë qiell në fletët, Gëzim në titujt, Shpresë në fundin, Shumë…..

Eugenio Montale – Mbasshiut

11.09.2017 | h. 08:41

Në rërën e lagur duken ideograme këmbësh pule. Vështroj mbrapa por nuk shoh streha e azile fluturuese. Mund të ketë kaluar ndonjë…..