bukur ose hiç

shkrime

Syt e Zinj – Edison Ypi

20.09.2017 | h. 21:07

Fryma më merret, vështrimi më erret, zemra më rreh, këmbët më dridhen, gjunjët më shkrihen. Lermëni t’ju afrohem o të zinj……

Bukuroshe e vetmuar – Edison Ypi

15.09.2017 | h. 12:02

Bukuroshe e vetmuar në dritare duke lodhur mendjen; Nuk di ku ta gjejë një bukurosh të vetmuar. Jo me kufje dhe selfie. Me shkrepëtima…..

Antonio Belushi – Brizida Gjikondi

15.09.2017 | h. 08:15

Në shpatet e Polinos në Kalabri, ndër të tjera ndodhen dhe dy katunde arbëreshe, Frashineto dhe Ejanina, që në gjuhën letrare…..

Ia ka vlejt mundimi o kryetar – Mira Kazhani

14.09.2017 | h. 08:26

Sot fjalimi i deputetit të ri të PD Agron Shehaj u bë virale. Në atë parlament gjatë eksperiencës sime si gazetare më ka qëlluar…..

Si ta kuptosh që je turk – Edison Ypi

14.09.2017 | h. 08:13

Ngrënia me babëzi’ e bakllavasë apo zgjatja e lugës drejt hallvës a kadaifit të tjetrit, mund të bëjnë obez dhe diabetik, por…..

Të mos i besosh Makiavelit – Mehmet Kraja

11.09.2017 | h. 08:42

Është për t’u habitur si erdhëm kaq shpejt në këtë situatë, kur me gjuhën tonë nuk arrijmë ta shprehin të saktë atë që e…..

Inteligjenca Artificiale, 4 problemet kryesore – Dr. David Hagenbuch

10.09.2017 | h. 09:52

Paralajmërimi i Elon Musk rreth inteligjencës artificiale (IA) dhe krijimit të një gjuhe që Facebook nuk mund ta kuptojë, mund të…..

Prag Vjeshte – Edison Ypi

06.09.2017 | h. 13:05

Të kthyerit nga shkuma party në plazhet e jugut u mallkuan; Thefshi qafën në Llogora, këtu u ardhshin arkivolat. U muar vesh se…..

Shteti i reduktuar në pazare te “Vila Pacolli” – Enver Robelli

05.09.2017 | h. 16:13

Shumica e posteve publike, veçanërisht ato të nivelit të lartë, kanë dinjitet – ashtu siç ka njeriu dinjitet. Në gjermanisht…..

Si filloi rrënimi i Shqipnisë prej pushtetit komunist

05.09.2017 | h. 08:15

At Zef Pllumi Vetëm në kumbonaren e kishës françeskane, e cila zotnonte qendrën e qytetit, ende nuk ishte vû “trobojnica”. Flamuri…..